جمشید شارمهد یک شخصیت ایرانی-آلمانی است که به دلیل ارتباط با گروهی به نام انجمن پادشاهی ایران میشود. این انجمن یک گروه اپوزیسیون با گرایش های سلطنتطلب و از جمهوری اسلامی ایران به شدت انتقاد می کند. فعالیتهای این گروه از راه دور و بیشتر در خارج از ایران انجام میشود و به صورت آنلاین و رسانههای ضد حکومت ایران فعالیت میکند.
جمشید شارم به عناوین و مهمانان انجمن یکی از پادشاهی شناخته شده بود و مسئولیتهایی را در حوزه رسانهها و برنامههای سازماندهی این گروه داشت. دولت ایران را به دست داشتن برخی از خرابکاران از جمله بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدایی شیراز در سال ۱۳۸۷ کاری کرده است، که باعث کشته شدن چند نفر شده است.
اطلاعات دستگیری و اطلاعات
در سال ۲۰۲۰، رسانههای ایرانی اعلام کردند که نیروهای امنیتی ایران موفق به دستگیری جمشید شارمهد شدند. هر چند جزئیات دقیق از دستگیری منتشر نشده، اما در یک عملیات پیچیده اطلاعاتی به ایران منتقل شده است. ایران وی را به طراحی و برنامه عملیات تروریستی کرده و مسئولیت آن را به عنوان عضوی از انجمن پادشاهی به عهده گرفته است.
محاکمه و حکم صادر شده
محاکمه جمشید شارمهد در دادگاههای ایران با پوشش رسانههای گسترده همراه بود و به عنوان طراح اصلی برخی از تروریستهای تروریستی معرفی شدند. در فوریه ۲۰۲۳، وی به اعدام محکوم شد. این حکم با واکنشهای بینالمللی و از سوی برخی سازمانهای حقوق بشری اعلام کردند که وی محاکمههای عادلانه را نمیکنند و با او به درستی رفتار نمیکنند.
واکنش های بین المللی
غربی، به ویژه آلمان، و سازمانهای حقوق بشری نسبت به دستگیری و محکومیت جمشید شارمهد واکنش نشان دادند. آنها اعلام کردند که او باید به یک محاکمه عادلانه دسترسی داشته باشد و نگران وضعیت او در زندان هستند. آلمان خواستار آزادی وی و اجرای پروندهاش تحت نظارت بینالمللی شد.
نتیجه گیری
پرونده جمشید شارمهد به یک موضوع بحث برانگیز و حساس در حوزه حقوق بشر و روابط بینالمللی ایران با غربی تبدیل شده است. یکی از چهرههای برجسته اپوزیسیون ایرانی در خارج از کشور به شماره میرود که دستگیری و محکومیت وی پیامهای دیپلماتیک و حقوقی به همراه دارد.
جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی و از اعضای پادشاهی ایران، به سریال «افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت تروریستی» در تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ (۷ آبان ۱۴۰۳) در ایران اعدام شد. دولت آلمان و بسیاری از مقامات بینالمللی به این اقدام واکنش شدیدی نشان دادند و آن را محکوم کردند. به دنبال این اعدام، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، اعدام شارمهد را بهعنوان «قتل» کرد و کرد که این اقدام عواقب جدی برای روابط ایران و اروپا خواهد داشت. همچنین، سفیر آلمان در تهران برای مشورت به برلین فراخوانده شده است، و وزارت خارجه آلمان تحریمی علیه ایران را مورد بررسی قرار داده است.
شهرمهد که در سال 1399 در دبی بازداشت و به ایران منتقل شد، به نقشآفرینی در انفجارهای شیراز و برنامههای عملیاتی مشابه، مجموعهای که خانوادهای را «ساختگی» خواندهاند. این اقدام واکنشهای گستردهای در سطح بینالمللی داشته و اتحادیه اروپا نیز این اقدام را محکوم کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر